„Miluj pravdu, ale odpúšťaj omyly“

20.06.2003 Celý región

Používam Váš citát zo 4. strany novín Život Prešova a na základe tohto výroku chcem reagovať na politické šarvátky v spore „ Prešovský hlas“ verz...
Používam Váš citát zo 4. strany novín Život Prešova a na základe tohto výroku chcem reagovať na politické šarvátky v spore „ Prešovský hlas“ verzus „ Prešovské aktuality“ .
Veľmi mi záleží na meste Prešov a jeho ďalšom vývoji. Vždy sa ma dotkne, keď sa dozviem, že niečo nekalé sa deje v mojom rodisku na škodu nás - Prešovčanov. Nevlastnila som, a ani nevlastním žiadnu stranícku legitimáciu, preto nemám veľa možností prejaviť svoj názor v našom mestskom zastupiteľstve, ktoré som samozrejme volila aj ja.

Sú v ňom poslanci, ktorým môžem dôverovať a o ktorých viem, že milujú pravdu a podľa toho aj konajú. Žiaľ mnohým nezáleží na tom koľkých omylov sa dopúšťajú, mysliac pri tom, že ich strana to obháji a občan si ničoho nevšimne, a následne jednotlivé kauzy zakryjú inými.

Milí poslanci. Nedá mi, aby som nezareagovala a nepripomenula vám, že keď ste urobili v minulosti chyby, priznajte si to a neurážajte sa. Ruku na srdce. Likvidovali ste fungujúcu inštitúciu, ktorá vysoko plní svoj účel, o čom ste bohužiaľ nič nevedeli. Pravdou je aj to, že ste pourážali občanov nášho mesta, ktorí nie krikľavo, ale v skromných podmienkach a na vysoko profesionálnej úrovni robia dobré meno Prešovu a povzniesli šport - tenis na úroveň hodnú povšimnutia. Pravda je aj to, že ste si nedali ani toľko námahy, aby ste spomínanú kauzu dôkladne preskúmali a zvážili, komu by bolo, ktoré aj bez Vášho pričinenia sú plne funkčné a plnia svoj účel. Pravdou je aj to, že pán primátor potreboval rýchle splniť predvolebný sponzorský sľub a takto ovplyvnený nerozoznal pravdu od klamstva a nedokázal určiť mieru osočovania. Preto je v plnej miere zodpovedný za vzniknutú situáciu v klube, kde všetko fungovalo ako má, až do jeho nástupu do funkcie. Pravdou je aj to, že je nutné poďakovať tým, ktorí mali odvahu zabrániť rozmáhajúcemu sa kupčeniu s majetkom mesta.

Milí poslanci. Prešovský občan má právo od vás žiadať dôkladné zváženie pri hlasovaní, keď sa rozhoduje o majetku mesta - do akých rúk bude daný, alebo predaný.
Vaše omyly budú odpustené, ale musíte si ich priznať. Bolo by to chlapské, ale hlavne kresťanské. Sledujeme Vás a podľa Vášho správania a profesionality sa pri nasledujúcich voľbách zachováme.

Prestaňte sa napádať. Je to nechutné a škodlivé všetkým. Pracujte poctivo, aby ste nevyvolávali napätie a aby Vám nemuselo byť nič vyčítané. Len tak si získate našu dôveru. Preteky - kto z koho - škodia tak Vám ako aj občanom nášho mesta. Aj to je pravda.
(Občianka mesta Prešov)
 

Vyberte región